Bir kurumun en değerli varlığı çalışanlarıdır. Bir çalışan olmaktan öte bir insan olmanın getirdiği sorunluluklar, stres ve yaşadığımız kimi olumsuz duygu ve durumlar, bizleri oldukça yorabilir. Çalışanların zaman zaman gerek özel hayatın getirdiği süreçler olsun gerekse iş hayatının dinamikleri ve akışı sebebiyle yoğun stres yaşayabildiklerini, artan sorumluluklarına bir de duygusal olarak zorlandıkları dönemler eklendiğinde, iş verimliğinin ve kişisel motivasyon ve performansın direk etkilendiğini biliyoruz.

Psiko-Destek çalışmalarının Kurumlara faydası nedir?

İş-yaşam dengesini kurma ve iş yerinde performansı dolayısıyla verimliği korumak veya arttırmak, için birçok kurum ve yönetici ile iş birliği içinde olmak oldukça kritiktir. Uzman psikologların sağlayacağı destek çalışmaları ve ilgili kolaylaştırıcı hizmetler ile yaşanan problemlerle daha rahat başa çıkabilmek hedeflenmekte ve kurumsal anlamda aşağıdaki şu kazanımlar sağlanmaktadır.

İş / Yaşam Dengesinin sağlanması

İş Kayıplarının azalması

İşten Ayrılmalar ve İş Gücü Devir Oranı (turn-over rate) azalması

Kriz durumlarında yönetimin ve çalışanın üzerindeki yükün azalması

Motivasyon ve Performansın korunması / arttırılması

Kuruma Aidiyet Duygusunun korunması / arttırılması

Kurumsal Çalışmalarım:

Çalışanların iş ve/ya özel hayatlarında karşılaştıkları çeşitli sorunları, genellikle kendi özellerinde tutmak istediklerinden, yöneticileri ile paylaşmayı tercih etmemekteler. Ya da yöneticiler kendilerine getirilen sorun ile ilgili olarak uzman desteğine ihtiyaç duymaktalar.

Bu noktada klinik çalışmalarımın yanı sıra örgütsel alanda da birçok çokuluslu şirket ile kurum psikoloğu olarak yoğun bir şekilde çalışmaktayım. Kurumlarda, çalışanın gizlilik ve mahremiyetini esas alarak, bireysel psikoterapi ve koçluk görüşmeleri yapmakta, aşağıda belirtilen konu başlıklarında da çalışan gruplarına seminer ve eğitimler düzenlemekteyim.

Çalışanlar için:

* Duygusal Sorunlar- Stres, Kaygı ve Depresyon ile Başa Çıkabilmek

* İş Yaşam Dengesi

* Stres yönetimi

* İşyerinde Duygu Yönetimi

* Çiftler Arası İletişim / İlişkisel Güçlükler (kolaylaştırıcı destek)

* İş İlişkilerinde Etkin İletişim (kolaylaştırıcı destek)

* Kriz ve Travma / Kritik Durum Yönetimi (kolaylaştırıcı destek)

* İş ve Sağlık

* Kayıp ve Yas Durumları

* Değişim Yönetimi

Çalışan anne – babalar için:

* “Çalışan Anne Olmak” – Bir Anne, bir Birey, bir Kadın

* “Artık 3 kişiyiz!” – Anne/Babalara yenidoğan kriz yönetimi

* “Ebeveynlik Becerileri” – Çalışan anne/babalara minik öneriler

* “Çocuğumla iletişemiyorum?!”- Çalışan anne/babaya minik öneriler

* “Ergenler ile iletişim” – Çalışan anne/babalara minik öneriler

* “Ergen çocuğum ile sağlıklı sınırlar koyabilirim?”- Çalışan anne/babalara minik öneriler Son olarak eklemek gerekirse,

Bu çalışmaları desteklemek kurumun sadece çözüm odaklı ve müdahale amaçlı bir vizyona değil, aynı zamanda önleyici bir yaklaşımının da olduğunun önemli bir göstergesidir. Kurumsal psiko-destek çalışmaları sadece gerçekleşen durumlara destek amaçlı değil, kurumlar tarafından gerçekleşmesi olası durumlara yönelik bir önlem niteliğinde, önemli farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları olarak ele alınmalıdır. Çalışanların ancak, mevcut ve geleceğe dair olası endişeleri azalırsa, işlerine rahatça odaklanabilecekleri performans ve verimliliklerini koruyabilecekleri unutulmamalıdır.

entrepreneur-979861_960_720
Business people having meeting in conference room
handsome hipster modern man designer working home using laptop at home
Corporate-America-Working-Moms